Skip to main content

SIPELSOP (UIENSOEP)

Category,

Yields1 Serving

 8 uien
 1,5 liter runderbouillon (of 2 runderbouillonblokjes)
 50 gram roomboter
 4 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
 1 tl komijnzaad
 1 laurierblaadje
 1 scheut tamari

1

Smelt de roomboter in de pan. Voeg de gesneden uien hier aan toe.
Fruit de uien in de boter tot ze een beetje glazig zijn. Voeg de runderbouillon, de blaadjes tijm, komijn en laurier toe.
Breng het langzaam aan de kook. Laat de soep op laag vuur 30 minuten garen.
Zodra de soep klaar is, voeg dan nog een scheut tamari toe.

Ingredients

 8 uien
 1,5 liter runderbouillon (of 2 runderbouillonblokjes)
 50 gram roomboter
 4 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
 1 tl komijnzaad
 1 laurierblaadje
 1 scheut tamari

Directions

1

Smelt de roomboter in de pan. Voeg de gesneden uien hier aan toe.
Fruit de uien in de boter tot ze een beetje glazig zijn. Voeg de runderbouillon, de blaadjes tijm, komijn en laurier toe.
Breng het langzaam aan de kook. Laat de soep op laag vuur 30 minuten garen.
Zodra de soep klaar is, voeg dan nog een scheut tamari toe.

SIPELSOP (UIENSOEP)
shares