Skip to main content

APPELTAART

Category,

Yields1 Serving

 250 gram amandelmeel
 200 gram appel
 2 kleine bananen
 4 eieren
 1 tl kaneel
 1 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)
 1 tl appelazijn
 1 tl natriumbicarbonaat
 20 gram roomboter

1

Verwarm de oven voor op 175ºC
Bekleed een rond bakblik (Ø 18 cm) met bakpapier. Je kunt ook een cakeblik gebruiken.

2

Smeer de randen van het bakblik in met roomboter.

3

Schil de appels in stukjes en voeg daarna de kaneel en kokosbloesemsuiker toe.

4

Prak nu de bananen in een schaal tot een smeuïg geheel. Voeg hier de eieren aan toe en meng het door elkaar.

5

Voeg hierna de amandelmeel, de natriumbicarbonaat en de appelazijn toe. Meng het geheel weer door elkaar.

6

Voeg tenslotte de stukjes appel aan het beslag toe.

7

Doe het beslag in het bakblik en zet het in de oven.
Bak de appeltaart 45 minuten op 175 ºC

Ingredients

 250 gram amandelmeel
 200 gram appel
 2 kleine bananen
 4 eieren
 1 tl kaneel
 1 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)
 1 tl appelazijn
 1 tl natriumbicarbonaat
 20 gram roomboter

Directions

1

Verwarm de oven voor op 175ºC
Bekleed een rond bakblik (Ø 18 cm) met bakpapier. Je kunt ook een cakeblik gebruiken.

2

Smeer de randen van het bakblik in met roomboter.

3

Schil de appels in stukjes en voeg daarna de kaneel en kokosbloesemsuiker toe.

4

Prak nu de bananen in een schaal tot een smeuïg geheel. Voeg hier de eieren aan toe en meng het door elkaar.

5

Voeg hierna de amandelmeel, de natriumbicarbonaat en de appelazijn toe. Meng het geheel weer door elkaar.

6

Voeg tenslotte de stukjes appel aan het beslag toe.

7

Doe het beslag in het bakblik en zet het in de oven.
Bak de appeltaart 45 minuten op 175 ºC

APPELTAART
shares