Knoflook

Neem eens een stoot knoflook!

Knoflook is súper gezond. Vroeger werd knoflook gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking, o.a. bij griep en verkoudheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft de positieve werking van knoflook inmiddels ook bewezen.

Knoflook is familie van de ui, prei, sjalot, bieslook en daslook. Het bevat een groot gehalte allicine (zwavelverbinding). Allicine komt vrij bij het snijden, pletten of persen van de knoflook. Deze stof zorgt voor de geneeskrachtige werking.

Voeg vaker wat knoflook, ui of prei toe aan je maaltijd en profiteer van de goede eigenschappen. Doe dat dan aan het eind van de bereiding, zodat je de medicinale en gezonde eigenschappen behoudt.

9 goede eigenschappen van knoflook op een rij:

  1. knoflook is een natuurlijk antibioticum
  2. het is goed in te zetten bij schimmelinfecties
  3. het ondersteunt je spijsvertering
  4. het verbetert maag- en darmklachten
  5. het zuivert je bloed
  6. het werkt bloeddrukverlagend
  7. het versterkt je immuunsysteem
  8. het vermindert luchtwegklachten
  9. het verbetert je cholesterol

Tip! Ruik je na het eten van knoflook uit je mond? Kauw dan op verse peterselieblaadjes.

Lees ook ons blog over bieslook. Of maak onze heerlijke kruidenboter met knoflook en bieslook!