Zo gezond is kamillethee

’s Avonds drink ik graag een pot kamillethee. Wist je dat kamille een hele fijne werking heeft?

  • Kamillethee werkt rustgevend en helpt je lichaam en geest ontspannen. Het vermindert stressgevoeligheid en je kunt er heerlijk van slapen.
  • Kamillethee helpt ook bij je Slot Gacor Terpercaya spijsvertering. Dus ’s avonds na het avondeten een kopje kamillethee komt de vertering ten goede.
  • Heb je last van maagklachten of buikpijn? Kamille heeft een pijnstillende werking. Ook bij darmklachten, een opgeblazen gevoel of winderigheid heeft kamille een kalmerende werking.
  • Bij verkoudheid of keelpijn kun je ook kamillethee gebruiken. Voeg een theelepel honing toe. Laat de thee dat wel wat afkoelen, zodat je ook de positieve werking van honing meeneemt. Je kunt ook stomen met kamille om het slijm los te maken en af te voeren. Heb je eucalyptus en tijm in huis? Dat maakt het extra fijn!
  • Dit veelzijdige kruid voert je afvalstoffen af. Een fijne rustig manier om te ontgiften. Je kunt dan na het drinken van een pot kamillethee ook ‘stinkende’ urine ervaren. Dit komt doordat je via de urine afvalstoffen afscheidt. Voel je een blaasontsteking aankomen, zet dan meteen een pot kamillethee.
  • Kamille zuivert de huid. Het kalmeert de huid bij ontstekingen en het werkt ook desinfecterend. Dit is de reden dat veel crèmes kamille bevatten. Je kunt zelf eenvoudig afgekoelde kamillethee gebruiken. Maak er kompressen van. Of dit een wattenschijfjes in de thee. Je reinigt je gezicht zacht en toch grondig.

Laat voeding je medicijn zijn. Benieuwd wat andere kruiden voor je gezondheid kunnen betekenen? Lees meer over de 9 voordelen van peterselie.