Gratis vitamine D3 én tips voor de verbrande huid

De zon is goed voor ons. We kunnen niet zonder zonlicht. Dankzij de zon krijgen we gratis vitamine D3 binnen. Vitamine D3 is heel belangrijk voor je gezondheid. Het zorgt ervoor dat heel veel processen in je goed verlopen. Het zorgt voor bescherming, herstel en groei.

Nu de zon weer volop schijnt is de kans dat je verbrandt aanwezig. Het is niet verstandig om tussen 12.00 en 15.00 volop onbeschermd te gaan zonnen.

Bouw het op

Langzaam opbouwen is het advies. Zodra de zon in het land is laat je je huid een half uurtje door de zonnestralen verwarmen. Geniet er alle dagen even van. En heb je een gevoelige huid, begin dan met opbouwen vanaf 10 minuten. Je zult ervaren dat je huid gedurende zomer minder gevoelig wordt voor verbranden.

Een zonneallergie ontstaat vaak door vitamine D3 tekort. Dus bij deze klachten zul je juist ook  voorzichtig op kunnen bouwen. Bij ernstige klachten is het raadzaam om vitamine D3 te supplementeren.

Let op

Overdrijven is ook een vak. Teveel blootstelling aan de zon kan DNA-schade in je huidcellen veroorzaken.

Hoe bescherm je je huid tijdens een zonnebad? Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke zonnebrandolies die alleen natuurlijke stoffen bevatten. Aangezien je huid heel opneembaar is, ben ik niet zo’n voorstander van ‘chemische’ zonnebrandolie. Je huid neemt alles op wat je erop smeert. Zo komt de zonnebrandolie in de bloedbaan terecht en dit moet dan weer verwerkt worden door de lever.

Onze tips

Het is beste is natuurlijk om verbranden te voorkomen. Maar, als het je toch overkomt, gebruik dan deze tips voor je verbrande huid.

  • Aloë vera werkt verkoelend voor je huid. Het helpt je huid weer hydrateren en sneller herstellen.
  • Kokosolie helpt je huid kalmeren en zorgt ervoor dat je huid minder uitdroogt.
  • Smeer het eiwit van een ei over de verbrande huid.
  • Wat een duurdere oplossing. Smeer pure vitamine E vanuit een capsule over de verbrande huid
  • Zorg ervoor dat je goed blijft water drinken, verbrande huid droogt uit.
  • Blijf uit de zon zolang de huid nog rood is.

Even genoeg van water? Maak ook eens gemberthee. Ken je de superkracht van gember?