De superkracht van gember

‘Ik drink iedere avond groene thee met gember. Ik kan wel zeggen dat ik er redelijk aan verslaafd ben. Ook kan ik dan niet zonder een blokje pure chocola. Dit is gelukkig een hele mooie combinatie die me helpt bij de spijsvertering en vetverbranding.’

Gember

Gember is een specerij met een hele eigen smaak; je moet er van houden. Het is tegelijk een van de meest gebruikte specerijen ter wereld.

Het is super gezond. Dit zijn 7 gezondheidsvoordelen wanneer je gember(thee) aan je voedingspatroon toevoegt:

  1. Gember bevat gingerol. Hierdoor heeft het een ontstekingsremmende werking. Het helpt laagdradige ontstekingen tegen te gaan. Het helpt ook bij pijn, daarom is het een mooi natuurlijk middel om in te zetten bij reumatische klachten, atrose, en fibromyologie.
  2. Het helpt tegen misselijkheid. Het vermindert klachten van wagenziekte, zwangerschapsmisselijkheid en je kunt het ook inzetten bij misselijkheid van een chemokuur.
  3. Gember helpt je bij het afvallen. Het ondersteunt je bij de spijsvertering en bij de vetverbranding.
  4. Gember helpt je ook bij klachten van maagzuur of een opgeblazen gevoel. Het kalmeert de maag.
  5. Gember helpt cellen in de bescherming tegen kanker. De werkzame stof gingerol in gember remt de groei van verschillende vormen van kanker.
  6. Het versterkt je immuunsysteem. Door het gebruiken van gember in je voeding of thee herstel je sneller van de griep of verkoudheid.
  7. Gember zorgt voor een betere doorbloeding en verbetert de bloedcirculatie. Het verwarmt je. Ideaal voor de koude wintermaanden.

Let op! Wanneer je bloedverdunners gebruikt of wanneer je problemen met de galblaas hebt, moet je de hoeveelheid gember beperken. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Lees meer over je immuunsysteem.

Iedere week vind je hier nieuwe blogs. Abonneer je op onze mails.