Bescherm jezelf, slik levertraan!

Levertraan is goed voor je immuunsysteem en voor je weerstand. Het beschermt je tegen bacteriën, virussen en andere indringers.

Levertraan bevat van nature vitamine A en D. Vitamine A versterkt je weerstand en de kwaliteit van je huid. Ook verbetert het je ogen en vermindert oorklachten. Vitamine A kan het lichaam niet zelf aanmaken, we moeten dit uit voeding opnemen.

Vitamine A werkt heel goed samen met vitamine D. Vitamine D kunnen we wél zelf aanmaken onder de invloed van zonlicht. Helaas is de zon van september t/m april niet krachtig genoeg. En maken wij hier onvoldoende vitamine D aan.

Bij een tekort word je gevoelig voor huidproblemen als uitslag, eczeem, acne, verbranden en uitdroging. Daarnaast word je bij een tekort aan vitamine D gevoeliger voor infecties en ontstekingen.

Hoe?

Je huid en slijmvliezen zijn de grens tussen binnen en buiten. Onder slijmvliezen verstaan we alle ‘openingen’ van je lichaam: je ogen, oren, neus,  longen, darmen (via de anus) en vagina. Via deze openingen komen indringers je lijf binnen. Om je te verdedigen tegen indringers, maakt je immuunsysteem een ontsteking aan. Daarop reageer je met snot en slijm. Deze symptomen worden veroorzaakt door je eigen immuunsysteem en niet door het virus.

Hoe beter je grenzen werken, hoe beter je beschermd bent. De kwaliteit van de grens is niet bij iedereen gelijk. Zo zijn mensen met kno- of longklachten zijn extra gevoelig voor indringers.

Vroeger deden ze het zo gek nog niet

Vroeger slikte iedereen levertraan en dat herinneren de meesten zich nog al te goed.

Om je weerstand een extra boost te geven gebruik je Vitamine C.