Skip to main content

Knoflook

Neem eens vaker een stoot knoflook!

Knoflook is super gezond. Vroeger werd knoflook al gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking. De knoflook werd ingezet ten tijde van griep en verkoudheid. Nu heeft ook wetenschappelijk onderzoek de positieve werking van knoflook onderzocht en bewezen. energie

Knoflook is familie van de ui, prei, sjalot, bieslook, daslook. Het bevat een groot gehalte van de stof allicine (zwavelverbinding). Allicine komt vrij bij het snijden, pletten of persen van de knoflook. Dankzij deze stof kent de knoflook een geneeskrachtige werking.

Voeg vaker knoflook, ui of prei toe aan je maaltijd en profiteer van de goede eigenschappen. Voeg de knoflook altijd op het laatst van je gerecht toe, zodat je de medicinale en gezonde eigenschappen behoudt.

Dit zijn 9 goede eigenschappen van knoflook:

  1. Knoflook is een natuurlijk antibioticum
  2. Het is goed in te zetten bij schimmelinfecties
  3. Het ondersteunt de spijsvertering
  4. Knoflook verbetert maag- en darmklachten
  5. Het zuivert het bloed
  6. Het heeft een bloeddrukverlagend effect, vanwege de kalium. Lees ook onze blog over te hoge bloeddruk
  7. Knoflook versterkt het immuunsysteem
  8. Het vermindert klachten met de luchtwegen
  9. Het verbetert het cholesterol

Tip! Ruik je na het eten van knoflook uit je mond? Kauw dan op verse peterselieblaadjes.

Lees ook ons blog over bieslook. En maak ons heerlijke kruidenboter eens.

Gerelateerde berichten

shares