Skip to main content

Peterselie

Wat een onvoorstelbaar gezonde kruid! Deze kruid heeft veel geneeskrachtige werkingen.

Je kunt peterselie op diverse manieren toepassen. In kruidenboter, sauzen, salades, soepen, smoothies en natuurlijk als garnering bij gerechten. Wil je (meer) peterselie gaan gebruiken, kies dan altijd voor de biologische variant.

Let op! Pluk geen “wilde” peterselie. Dit is de Aethusa Cynapium, ook wel hondspeterselie genoemd. Deze is zeer giftig!

Peterselie kent een heel aantal geneeskrachtige werkingen.

Wij zetten 9 voordelen voor je op een rij.

1. Doordat de blaadjes chorofyl bevatten heeft de peterselie een antibacteriële werking.

2. Het heeft een ontstekkingsremmende werking en versterkt je immuunsysteem

3. Het werkt vochtafdrijvend en stimuleert het plassen

4. Peterselie is een natuurlijk antibioticum bij blaasontsteking

5. Het ondersteunt de spijsvertering en helpt je bij een opgeblazen gevoel

6. Het bevat ijzer en veel vitamine C. Vitamine C heb je nodig om ijzer op te kunnen nemen.

7. Het is rijk aan vitamine K, en dus goed voor sterke en gezonde botten

8. Peterselie bevat de stof apigenine en heeft daarom een preventieve werking tegen kanker. Vooral bij de spijsvertering- en urine gerelateerde kankersoorten.

9. Peterselie stimuleert de ontgifting, het helpt je lichaam de afval- en gifstoffen te verwijderen

Ben je al lekker aan de slag met kruiden en gebruik je ook knoflook in je gerechten? Je komt eenvoudig van een vervelende knoflook-smaak af door op een paar blaadjes peterselie te kauwen. Het geeft meteen een frisse smaak.

Peterselie is met name goed voor vrouwen. Lees hier verder.

Gerelateerde berichten

shares