Skip to main content

HAVERMOUT CAKE

Category,

Yields1 Serving

 150 gr havermout
 100 gr. rozijnen
 2 rijpe bananen
 3 eieren
 2 tl kaneel
 2 tl vanillepoeder
 2 tl natrium bicarbonaat
 citroenrasp
 snuf zeezout

1

Maal de havermout fijn tot meel.

2

Mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen, tot een glad geheel.

3

Doe het mengsel in de kom en voeg de rozijnen toe.

4

Roer alles met een spatel door elkaar.

5

Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel het mengsel in het blik.

6

Bak de cake in ca. 40 minuten op 180⁰C. Test met een satéprikker of de havermoutcake gaar is.

Ingredients

 150 gr havermout
 100 gr. rozijnen
 2 rijpe bananen
 3 eieren
 2 tl kaneel
 2 tl vanillepoeder
 2 tl natrium bicarbonaat
 citroenrasp
 snuf zeezout

Directions

1

Maal de havermout fijn tot meel.

2

Mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen, tot een glad geheel.

3

Doe het mengsel in de kom en voeg de rozijnen toe.

4

Roer alles met een spatel door elkaar.

5

Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel het mengsel in het blik.

6

Bak de cake in ca. 40 minuten op 180⁰C. Test met een satéprikker of de havermoutcake gaar is.

HAVERMOUT CAKE
shares